De wijk aan zet

20030907-10.jpgTijdens de gemeenteraad van 26 juni 2006 hebben de raadsleden het reglement ‘de wijk aan zet’ goedgekeurd. Wat is ‘de wijk aan zet’? Je kan als een Gentse bewonersgroep financiële steun vragen aan de stad voor intiatieven in jouw wijk. Met die steun kan je jouw wijk leefbaarder, socialer, gezelliger, … maken.

Het reglement is te verkrijgen bij de stad; men somt er op welke soort acties in aanmerking kunnen komen en wat je moet doen om van aanvraag tot toelage te komen. Voorbeelden van initiatieven zijn een buurtwebsite of buurtkrant ontwerpen, een wijkgesprek houden, aan het imago van de wijk werken, interculturele dialogen organiseren, … Uiteraard zijn acties met winstoogmerk en acties enkel bedoeld voor de eigen privésfeer voorbeelden van wat niet in aanmerking komt.

De Stad Gent voorziet jaarlijks een budget van 7.000 euro per wijk. Van dat wijkbudget kan je per initiatief minimum 500 euro en maximum 2.500 euro aanvragen. Aanvragen indienen kan niet om het even wanneer; voor acties die in 2006 starten, moeten bewonersgroepen hun aanvraag uiterlijk op 1 oktober 2006 indienen. Voor acties die in 2007 starten, moeten bewonersgroepen hun aanvraag  uiterlijk op 28 februari 2007 indienen.

Doen!

(bron: gent.be)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s