De timmerfabriek gaat van start

affiche-de-timmerfabriek.png grondplan-malmarpark.jpg

Vandaag tot het einde van de week vindt in het nieuwe Malmarpark (Heirnis/Dampoort) de Timmerfabriek plaats. Honderd kinderen, die in de omgeving van het Dampoortstation wonen, zullen er samen een zelfbedacht timmerdorp bouwen, vol fantasie en creativiteit. De Timmerfabriek is een idee van buurtbewoner Stefaan Vervaet, een winnaar van de wedstrijd Kunst in de Buurt 2004 van de Stad Gent. Tijdens de week van 31 juli tot 4 augustus kunnen kinderen tussen 8 en 14 jaar uit de Dampoortwijk deelnemen aan de Timmerfabriek.

Op de terreinen van de vroegere Malmarfabriek in Sint-Amandsberg bereidt de Stad Gent momenteel de aanleg van een wijkpark voor. Dat zal in 2007 gebruiksklaar zijn, maar deze zomer al kunnen kinderen uit de buurt kennismaken met het toekomstige Malmarpark. Honderd kinderen uit de dichtbevolkte en groenarme Dampoortwijk krijgen immers de kans om zich uit te leven in een bouwkamp: de Timmerfabriek. Samen timmeren ze mee aan een zelfbedacht dorp van fantasierijke droomhutten. Daarbij kunnen ze hun creativiteit, technisch vernuft en teamgeest aanboren; en hun tomeloze energie constructief inzetten. De kinderen zijn volledig verzekerd en worden professioneel opgevangen door de 15 monitoren van vzw Idee Kids en De Bonte Was (Jong vzw). Ze moeten van 31 juli tot 4 augustus wel elke dag van 10 tot 16 uur op post kunnen zijn. Tijdens de week, die aan het bouwkamp voorafgaat, dienen ze een halve dag deel te nemen aan een creatieve workshop.

(naar Gent.be) 

’s Avonds is er op het terrein steeds een activiteit voor volwassenen; bv. maandag is er een buurtbarbecue, dinsdag is er een vertelavond, woensdag is er initiatie salsadansen, … Vanavond ben ik verantwoordelijk voor het groente- en sauzenbuffet. Er zijn al 100 inschrijvingen; straks inkopen doen: 20 broden, 100 wortels, 30 komkommers, … en dan het werk verdelen onder een aantal buren. Tegen 18.30 u moeten we klaar zijn en hopelijk valt er geen regen (alhoewel we dat misschien moeilijk kunnen vragen na een periode van prachtig weer); het wordt ongetwijfeld een gezellige avond. Morgen zie je hier de foto’s.

Advertenties

4 Reacties op “De timmerfabriek gaat van start

 1. Dag Jürgen,
  Bedankt voor je reactie, het is mijn eerste comment!
  Stilzitten is niet echt jouw ding he? Na het terras alweer vollen bak bezig, super! Ik duim met jou mee voor mooi weer: volgens de berichten zou het nogal meevallen. Morgen ben ik inderdaad jarig – merci voor de wensen – en dus hoop ik dat de weergoden ons nog minstens tot overmorgen gunstig gezind zijn. Op mijn verjaardag hoop ik immers een kijkje te gaan nemen in het parkkaffee, http://www.parkkaffee.be, dat jaarlijks op mijn verjaardag de deuren opent. (Toeval, hoor, niet ter ere van mijn verjaardag, dat zou te veel eer zijn!)
  Morgenavond geeft de Propere Fanfare de aftrap met een rondje door de wijk. Die mannen zijn ook overal! (Zie Big Jump).

  Groeten, succes vanavond!

  Els

 2. Jurgen, is er ook appelmoes voorzien? 😉

  Groentjes en tot vanavond!

 3. Dag Jurgen
  Laatste reactie voor we naar Umbrië vertrekken.
  We hadden ook een folder van de ‘Timmerfabriek” gekregen op de GF en Astrid wou dolgraag meetimmeren, maar we lazen dat het enkel voor kinderen uit de Dampoortwijk was.Als ze dat eventueel volgend jaar opnieuw doen, zou ze dan als buitenstaander kunnen deelnemen?
  Leuke buurtfeesten hebben jullie. Wij hebben de “Herfstfeesten” eind augustus met fietstocht en barbecue.
  Daaag ; ik ga nog wat pakken en de cavia op logement sturen.
  Groetjes
  Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s