de Speelkade

kinderballenbad-playbeach.jpg De Speelkade is een nieuwe binnenspeeltuin in het hartje van Gent, gehuisvest in een oud industrieel pand van de vernieuwende Acec-site (Sint-Salvatorstraat). Wil je er eens een kijkje nemen? De ideale gelegenheid daartoe is de opendeurdag op 14 augustus, met ondermeer gratis initiatie salsa-for-kids en salsa voor volwassenen. Voor wie inschrijft, met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen, via info@speelkade.be staat er bovendien een gratis drankje klaar.

De Speelkade staat op aanvraag ook ter beschikking voor personeelsevenementen van bedrijven en andere groepsactiviteiten. Wens je verder op de hoogte te worden gehouden van de activiteiten en promoties van de Speelkade?
Stuur dan een mailtje met je e-mailadres naar newsletter@speelkade.be.

Een andere binnenspeeltuin is de Playbeach in Gentbrugge naast het dienstencentrum (zie foto). Het bevindt zich in de vroegere Palm Beach (het oude zwembad van Gentbrugge) waar ik als kind regelmatig ging zwemmen. We gingen er vaak, niet omdat het zo’n mooi en hygiënisch zwembad was, maar wel omdat het werd opengehouden door familie. Paul die de cafetaria openhield, is een neef van mijn moeder. Door de vlarem-normen moest het zwembad sluiten.

Zulke nieuwe speelactiviteiten voor de Gentse kinderen juich ik toe. Vandaar dat ik graag wat reclame maak voor de Speelkade en de Playbeach op mijn blog. De stad hoeft niet te doen, wat de privé al doet aan democratische prijzen. Zoniet was hier een rol voor de stad weggelegd. Kinderen moeten kunnen spelen; en het liefst met andere kinderen. Binnen en buiten. Veel mensen hebben in hun stadswoning niet voldoende ruimte, binnen en/of buiten. Vandaar dat er andere terreinen en zalen ter beschikking moeten staan van onze kleine Gentenaren; zeker tijdens de winterperiode. Natuurlijk zijn er al alternatieven, maar Gent mag best wat meer kindvriendelijk worden. Zeker voor 4 tot 12 jarigen.

Advertenties

Een Reactie op “de Speelkade

  1. Ahaaaa…nogmaals salsa… Doe je weer je dancing shoes aan? ;-))))))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s