een postbode per straatkant

Aangezien we een vrij hoog huis hebben, is het makkelijk om foto’s te nemen van Gentse gebouwen/plekjes in de buurt vanuit het dakvenster. Dit is Gent Oost; we bevinden ons op het “drie deelgemeentenpunten”: de ene kant van de straat is Gent, de andere kant van de straat is Sint-Amandsberg, aan de overkant van het water ligt Gentbrugge; een paar straten verder ben je al in een andere gemeente, Destelbergen.

Sinds 1977 (de fusiewet) ligt heel de straat op het grondgebied Gent; tot op vandaag zijn er echter nog steeds verschillen aan beide kanten van de straat: andere verlichtingspalen, boomsoorten en postrondes. Een brief versturen naar onze straat? De even huisnummers hebben postcode 9000 en de oneven huisnummers hebben postcode 9040. Wanneer je een brief stuurt naar iemand in onze straat, en het is per toeval de verkeerde postcode, dan is je brief twee dagen langer onderweg. Want de brief moet eerst terug naar het postkantoor om aan de andere zijde van de straat te geraken.

scheldeoord-1.jpg  scheldeoord-2.jpg  zuiderpoort.jpg 

trefil-arbedsite.jpg  stadsarchieftrefilarbedsite.jpg  watertoren-gentbrugge.jpg

foto 1: zicht op het Scheldeoord en het centrum bij valavond; foto 2: zicht op Ledeberg; foto 3: zicht op de Zuiderpoort; foto 4: de nieuwe Trefil Arbedsite; foto 5: het stadsarchief op de Trefil Arbesdite; foto 6: de watertoren van Gentbrugge

Advertenties

Een Reactie op “een postbode per straatkant

  1. En als ik het goed voorheb komt de postbode in Sint-Amandsberg een stuk later dan die in Gent 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s