rondje Zwijnaarde

Zondagmiddag na ons bezoek aan de Schotse dagen, bezochten we het Bal Populaire in Zwijnaarde. Els schreef er al over op haar weblog. Het is een wekelijkse openluchtdans rond de kiosk van Zwijnaarde. Een groepje mensen waren er gezellig aan het dansen op folkmuziek. Ze waren zich duidelijk aan het amuseren op de livemuziek. Heel wat volk zat te luisteren en te kijken naar de vrolijke danspasjes vanop het terras van Het Gouden Hoofd. Het Bal Populaire werd en wordt elke zondagmiddag vanaf 15 uur tijdens zomermaanden op het dorpsplein van Zwijnaarde georganiseerd.

Het dorpsplein van Zwijnaarde is ook het fietsstartpunt van de Scheldevalleiroute.

20-08-06-bal-populaire-3.jpg  20-08-06rondje-zwijnaarde-2.jpg  20-08-06-bal-populaire-6.jpg  20-08-06-bal-populaire-4.jpg

20-08-06-bal-populaire-2.jpg  20-08-06-bal-populaire-1.jpg  20-08-06-bal-populaire-5.jpg 

Na een bezoek aan het terras, bezochten we Scheldeakker -het nieuwe kerkhof van Zwijnaarde; alhoewel nieuw, ondertussen bestaat het ook al 15 jaar- waar verschillende familieleden van mij begraven liggen. Zwijnaarde heeft twee kerkhoven, een oud en een nieuw; ze worden nog allebei gebruikt.

Veel familieleden van mij wonen in Zwijnaarde. Elke keer als ik deze Gentse deelgemeente bezoek, waan ik mij in eigen stad even in het buitenland; zeker wanneer de zon schijnt, want dan straalt het dorpsplein vakantiesfeer uit.

20-08-06-scheldeakker-3.jpg  20-08-06-scheldeakker-2.jpg  20-08-06-scheldeakker-1.jpg  20-08-06-kerk-zwijnaarde.jpg

foto 1, 2 & 3: Scheldeakker (nieuw kerkhof Zwijnaarde); foto 4: kerk van Zwijnaarde en oud kerkhof

20-08-06-molen-zwijnaarde.jpg  20-08-06kasteel-zwijnaarde1.jpg  20-08-06kasteel-zwijnaarde2.jpg

foto 5: molen van Zwijnaarde; foto 6 & 7: het kasteel van Zwijnaarde

Na het bezoek aan Scheldeakker, maakten we nog een wandeling. We passeerden o.a. aan het kasteel van Zwijnaarde net naast de autosnelweg E17. Vandaag is het kasteel te bewonderen in neorococostijl; de geschiedenis van het gebouw vind je op de website van het kasteel waar naast de feestzaalaccommodatie, tegenwoordig ook een country club in het koetshuis is gevestigd. Dat het er een chique bedoening is, kan je o.a. zien aan de landingsplaats voor helikopters voor het kasteel, dat omringd is van water en een golfterrein met 9 holes.

Advertenties

Een Reactie op “rondje Zwijnaarde

  1. hop hop!
    Zwijntjes aan de top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s