Kartel sp.a-spirit op één

Zopas maakte men in het Errerahuis in Brussel de lijstnummers bekend voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 8 oktober 2006.

Een 7-jarige jongen lootte voor sp.a het nummer 1. Dus het kartel sp.a-spirit komt op de Gentse kiesbrief helemaal links te staan; symbolisch de juiste plaats. Daar zal ik in het midden op plaats 27 staan. Bij deze verkiezingen is het aangewezen om geen lijststem meer te geven, maar één of meer voorkeurstemmen omdat de lijststem door een nieuwe wetgeving in waarde is verminderd. De kiezer mag meerdere voorkeurstemmen geven; uiteraard op dezelfde partij. Aangezien elke partij 51 kandidaten heeft, zal er zeker 1 of zullen er meerdere kandidaten de Gentse kiezer aanspreken. 

Nieuw deze keer is dat het bolletje achter het kandidatennummer en voor de achternaam rood gekleurd moet worden; vroeger stond het bolletje ahter de naam. Dus nu, bv.   4      DE REGGE Martine

Op lijstnummer 2 staat vld-vivant, op 3 spirit (maar dat wordt dus 1); op 4 nv-a (wordt waarschijnlijk 7); op 5 Groen!; op 6 vb; op 7 cd&v.

Meer info over dit bericht vind je o.a. ook op VRTnieuws.net

Het Errerahuis is de ambtswoning van de Vlaamse regering; ooit deed ik in dit heel mooie gebouw te Brussel voor één dag een vakantiejob voor het Festival van Vlaanderen.

Advertenties

Een Reactie op “Kartel sp.a-spirit op één

  1. Beste Jurgen en mentoren Martine en Marc,
    Hopelijk is onze nummer 1, een teken, een signaal dat wij 1 zijn om de donkere achtergrond te bestrijden. Momenteel zie je onze stad reeds rood kleuren,het valt mij enorm op tijdens mijn dagelijkse uitstappen dat wij opvallen, dat wij er meer uitspringen dan de anderen met ons hart voor gent, met ons zijn. hopelijk zal de kracht en schoonheid van deze affiches de kiezers doen inzien dat zij samen met ons, kennis geven van het sociale en de eerlijkheid waar wij samen voor staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s