straatfeest in de Wolterslaan en de Scheldestraat

     

   

Voor de 4de keer was er op de eerste zondag van september straataperitief in de Wolterslaan. Maar aangezien verschillende buren het uur van aperitief overschrijden, spreken we misschien beter van straatfeest. Het concept is heel eenvoudig: we komen samen in het midden van de straat en iedereen brengt een drankje en een hapje mee. Dit jaar was het thema: de fiets; vandaar de naam apéro-vélo. Enkele die hards waren deze morgen om 10 u begonnen en eindigden bijna 12 u later. Het aperitief begon met heerlijke hapjes en het eindigde met lekkere frieten. Ik was er af en toe want dit jaar ging ik regelmatig op bezoek naar andere buurten omwille van de campagne: Meulestede, Sint-Amandsberg (Centrum Ten Berg) en Moscou. Het is altijd leuk om nieuwe buren te leren kennen en bij te praten.

     

Voor de eerste keren organiseerden de buren van de Scheldestraat hun straatfeest. Zij begonnen om 17 u. Een half uur later gingen we met een delegatie van de Wolterslaan een glas drinken en een hapje eten op het vroegere terrein van Eurowater in de Scheldestraat. Er was veel ambiance o.a. door de livemuziek. Beste Scheldestraatenaren, proficiat met jullie eerste feest.

Na 4 jaar ervaring raad ik het de inwoners van elke Gentse straat aan om een straatfeest te houden! Natuurlijk lukt dit niet overal; maar het kan wel nog op veel meer plaatsen. Het versterkt de burenvriendschap enorm. Zie je het niet alleen zitten, vraag dan hulp aan je buurtwerker(s). Bedankt aan Curd, Kristine, Seger, Caroline, Christophe, Barbara, Thrierry, Dorine, Kurt, … die de opbouw, de afbraak en de boodschappen hebben gedaan; dit jaar heb ik hen niet kunnen helpen omwille van de bekende reden… te druk met de campagne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s