Steun vanuit Ninove voor mij; ik steun de Meerts uit Ninove

   

Ik steun bij de komende gemeenteraadsverkiezingen Karen (10) en Lieven Meert (11); twee sp.a-kandidaten. Ik ken vooral Lieven; hij was ooit een cursist Duits van mij in het PCVO. Sinds zijn lessen bij mij, houden we nog af en toe contact.

Lieven is 24 jaar en hij woont in Okegem, een deelgemeente van Ninove (waar ik ook nog Duits heb gegeven). De familie Meert is bekend door vader, die huisarts is. Lieven staat op de 11 plaats voor de Pro lijst. “Pro” is een progressief kartel ontstaan uit de sp.a, samen met spirit en een aantal mensen van Groen! en progressieve onafhankelijken. ’t Is een heel vernieuwde bende, jong ook, maar serieus gedreven. 11 van de 33 kandidaten zijn onder de 30 jaar!

Momenteel zit Pro in de oppositie met een CD&V-VLD meerderheid die al afgespoken heeft om verder te doen als ze weer een meerderheid halen. De verwachting is dat hun meerderheid wel eens zeer nipt zou kunnen zijn; er is dus een reëele kans dat Pro in het bestuur terecht komt.
Lieven zijn belangrijkste programmapunt is het gebrek aan leven, feesten, … in Ninove aan te pakken: buurtfeesten moeten ondersteund worden, gezellige pleintjes aanleggen waar je (in het groen) kan zitten, voetbalen, basketten, petanquen,… Er moet dringend een deftige fuifzaal komen, verenigingen moeten
ondersteund worden (o.a. sport- en jeugdverenigingen, maar eigenlijk alles wat mensen weer samenbrengt). Verder wil Pro meer sociale woningen, meer woongelegenheid voor jonge mensen zoals Lieven die geen gezin heeft maar toch in Ninove willen blijven wonen. Zonder de steun van de ouders lukt dit vaak niet.  

Qua opleiding heeft Lieven Meert eerst burgerlijk ingenieur gestudeerd, optie natuurkunde; nadien heeft hij een jaar gedoctoreerd bij de Burgies (het jaar dat hij Duits volgde). Vervolgens heeft hij een jaar algemene economie gestudeerd vanuit zijn interesse voor macro-economie. Daar is hij nu net in afgestudeerd en hij begint vanaf december te doctoreren in de economie over arbeidsmarkthervormingen.
Lieven komt in Ninove op met mijn zus Karen (10) en hij werkt daarnaast veel samen met Stijn Vermassen (31) en Tom van der Biest (29). Samen proberen
zij een ludieke campagne te voeren met zelf beschilderde (6 dagen werk voor 6 borden!) panelen van 2 m bij 2 m, à la Andy Warhol; naast die borden hebben zij ook affiches van de schilderijen en kleine kaartjes om uit te delen.

Lieven en Pro, veel succeswensen vanuit Gent!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s