Nieuw gerechtsgebouw opent even de deuren (die er nog niet zijn)

Vandaag bezochten we ‘Circuit Rabot’; we konden de werven bezoeken van het stadsvernieuwingsproject ‘bruggen naar het Rabot’. Er was veel ambiance door de live muziek aan het begin van een stoet door de straten. De stoet passeerde uiteraard door de Wondelgemstraat, waar er een echte feeststemming hing. De zon was eveneens van de partij, waardoor het heel aangenaam wandelen was door de buurt. Veel kijklustigen stonden aan hun deur of keken door hun raam toen ze een deel van het Schepencollege en een aantal kandidaten voor de komende verkiezingen door de straten zagen stappen.

We bezochten de werven van de Nieuwe Molens -waar het pand nu legaal gekraakt is-, het JOC (jongerenontmoetingscentrum), het nieuwe gerechtsgebouw en de nieuwe katholieke hogeschool. De drie laatste staan nog in bouw- of afwerkingsfase. Vooral het JOC is de moeite, aangezien het voor het grootste stuk onder de grond ligt! Eén ding is zeker; er is heel wat nieuws op til in de Rabotbuurt.

Het filmpje -trouwens een nieuw item op mijn weblog- is opgenomen in het nieuw gerechtshof. De eerste beelden in primeur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s