Gent maakt zich klaar voor Flikkendag

affiche-flikkendag.jpg

Vorige week ben ik naar de persvoorstelling geweest van Flikkendag 2006 in de mooie turbinezaal van De Centrale. Het thema van dit jaar is ‘Flikken goes music’. We werden er getrakteerd op een kort optreden van Kurt Burgelman (Biezebaaze) die pas getrouwd was en wiens vader bij de Gentse politie werkt. Ook de zonechef Freddy Carlier speelde er met z’n Freddy’s Friends-band schitterende jazzmuziek in New Orleans stijl.

De burgemeester en ik delen de mening dat alle mensen die zich dagelijks inzetten voor de maatschappij zoals de politie, de federale politie, de brandweer, de civiele bescherming, het leger, het gerecht, … een volledige dag alle aandacht mogen krijgen; zij verdienen dat. Bedankt voor jullie inzet! Ik weet dat hun werk vaak niet wordt geapprecieerd; zeker omdat zij in soms rare en onmotiverende omstandigheden moeten werken.   

Ondertussen zie je al een week dat de stad zich klaar maakt voor de vele bezoekers en artiesten van zondag 24 september. O.a. in het gouvernement, de opera, het justutiepaleis zal er tijdens de Flikkendag muziek gespeeld worden. Er zijn te veel locaties en plekken waar er iets te beleven valt om het hier allemaal op te sommen; maar alle info is te vinden op de website van de Flikkendag.

Gisterenavond was er al een lekker voorsmaakje voor zondag. Ik genoot samen met veel andere Gentenaars van het gratis openluchtconcert van de Koninklijke Politieharmonie op het E. Braunplein naar aanleiding van 5 jaar politiezone Gent. Onder een zalige, warme avondtemperatuur luisterden we naar de vele Gentse artiesten die de revue passeerden. Op het einde van de avond werd burgemeester Beke met een speech en cadeau bedankt om 12 jaar het administratieve hoofd van de Gentse politie te zijn. Op zondag 8 oktober weten we wie vanaf 2 januari het nieuwe hoofd wordt.

Ik heb een flik in de familie. Heel toevallig is die jarig op Flikkendag; hij krijgt dus een groot verjaardagsfeest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s