Sint-Amandsberg is vandaag sterk ondervertegenwoordigd in de Gentse gemeenteraad

Als inwoner van een buurt in Sint-Amandsberg hoop ik dat er na 8 oktober tenminste een aantal verkozenen de grootste, Gentse deelgemeente qua bevolkingsaantal zullen vertegenwoordigen. Vandaag woont er niemand van de Gentse gemeenteraadsleden op het grondgebied van Sint-Amandsberg.

Hier wonen de 51 gemeenteraadsleden vandaag: Gent 20, Afsnee/Drongen 8, Mariakerke 7, Gentbrugge 6, Oostakker 4, Wondelgem 2, Sint-Denijs-Westrem 2 en Zwijnaarde 2. Drongen en Mariakerke is duidelijk oververtegenwoordigd. Ter vergelijking: Afsnee/Drongen heeft 12.217 inwoners, Mariakerke heeft 11.536 inwoners met 15 gemeenteraadsleden; Sint-Amandsberg heeft 22.385 inwoners met 0 gemeenteraadsleden. Gent zelf heeft 115.913 inwoners, wat het grote aantal vertegenwoordigders rechtvaardigt; maar de situatie voor Sint-Amandsberg kan absoluut niet!

Uiteraard zijn er een aantal gemeenteraadsleden die het voor de belangen van Sint-Amandsberg opnemen, waaronder partijgenoot Tom Balthazar. Maar dat er niemand effectief woont, kan niet.

Ikzelf ben in Sint-Amandsberg geboren en getogen. Bovendien woont de meerderheid van onze buurt en straat -waar ik al heel mijn leven woon- in Sint-Amandsberg. Ik doe bv. mijn inkopen voornamelijk in deze deelgemeente. Het dienstencentrum van Sint-Amandsberg is de plaats waar ik mijn formaliteiten met de stad en de staat vervul. Het is ook hier waar ik ga kiezen op 8 oktober.

Ik wil samen met een aantal andere kandidaten (ook van andere partijen) een gemeenteraadslid worden voor Sint-Amandsberg, zodat wij kunnen werken voor heel de stad, maar in het bijzonder voor de deelgemeente waar we wonen. Daarnaast heb ik ook een bijzondere band met de Gentse wijk Muide/Meulestede, waar ik o.a. ook wil voor gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s