Gentenaars beschikken weer over hun Sint-Pietersplein

De Gentenaar heeft lang moeten wachten om weer op zijn groot plein, het Sint-Pietersplein, te kunnen lopen. Eindelijk is het zover, op zaterdag 30 september wordt het Sint-Pietersplein en de parkeergarage onder het plein officieel geopend met een gratis evenement voor jong en oud.

De werken voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage van het Sint-Pietersplein (P10) en de aanleg van het nieuwe plein zijn niet altijd makkelijk geweest voor de omwonenden.

Alle Gentenaars en bezoekers worden uitgenodigd op een spetterend evenement voor jong en oud op het Sint-Pietersplein en in de parkeergarage. Van 14 u tot 18 u kan men kan er petanque spelen, met botsauto’s rijden, op een springkasteel spelen, naar de drive-in bioscoop fietsen in de parkeergarage, met gekke fietsen rijden, deelnemen aan een interactieve zoektocht, de 6-daagse fietsen op rollen, naar het museum in de parkeergarage, …

Om 21u wordt een openluchtfilm geprojecteerd op groot scherm, in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. In het kader van het Kubrick jaar werd gekozen voor ‘The Killing’, een film uit 1958.

Vanaf 20 uur kan er geparkeerd worden in de parkeergarage. Van zaterdag 30 september (20 u) tot en met maandagochtend 2 oktober (7 u) kan er gratis geparkeerd worden!

Bij zo’n opening had ik ook nog graag vuurwerk gezien.

 

bron: Gent.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s