woonboten welkom in Gent

Her en der zie je in de stad woonboten liggen. Het zijn er niet te veel; er mogen er gerust nog komen, maar uiteraard moet Gent op dat vlak geen tweede Amsterdam worden. Woonboten zorgen voor een speciale sfeer in de stad. Het behoort tot de uitstraling van de stad.

Eigenaars van woonboten hebben het nu niet zo makkelijk. Naast veel bureaucratie, en het lopen van het kastje naar de muur, is er af en toe sprake van stijgend vandalisme. Volgens mij moet er duidelijkheid komen rond wonen op een boot in Gent. De bevoegde schepen moet aanspreekbaar zijn door bv. de vzw Gentse Woonschepen en er moet een ambtenaar komen die zich met dit soort dossiers bezighoudt. De bevoegde schepen moet meer onderhandelen op Vlaams niveau want van daaruit komt de meeste regelgeving. De bureaucratie moet absoluut weggewerkt worden; daar wil ik mij voor inzetten in de gemeenteraad (eerst natuurlijk verkozen geraken).

Wanneer woonboten nu externe filters willen plaatsen, mag dat niet omwille van het zicht. Ik stel voor om die filters te vermommen onder een soort groeneiland waardoor het zicht op het water niet gestoord wordt.

Gent is een waterstad en wonen op het water hoort daar bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s