"Perfume, the story of a Murderer" opent het filmfestival van Gent

Gisteren zijn we met een groepje vrienden naar de openingsfilm van het Filmfestival  van Gent geweest. “Perfume, the story of a Murderer” zagen wij in de Capitole; terwijl de genodigden deze film zagen in een zaal van Kinepolis. De film is de verfilming van één van mijn lievelingsboeken, “het Parfum” van Patrick Süskind. De Duitse regisseur Tom Tykwer werd voorafgaand aan de film in de zaal geïnterviewd door actrice Tine Vandenbrande. Een grappige man.

De film zit knap in elkaar. Net zoals het boek de geuren niet kan weergeven, kan de film dat uiteraard ook niet. Weliswaar ruik je sommige dingen door de beelden; er worden zeer veel details getoond van geurende dingen. Er zitten werkelijk prachtige beelden in deze film; bv. de scènes in het lavendelveld, of de tocht tussen Parijs en Grasse (de parfumstad). Sommige zintuigen worden door de verfilming aangewakkerd. Dustin Hoffman is de bekendste acteur in de film; en zoals steeds doet hij dat goed. Als je het boek hebt gelezen, moet je zeker kijken. Als je het boek niet hebt gelezen, weet ik niet wat het best is. Eerst het boek lezen, en dan kijken of omgekeerd. Misschien de eerste optie.

Er bestaat een knappe website van de film met uiteraard een trailer.

Ik vind de zetels in de Capitole niet comfortabel om naar een film te kijken. Gelukkig hing er er geen “geurtje” in de zaal. 

Morgenavond gaan we naar jaarlijkse gewoonte naar de World Soundtrack Awards in de Bijloke Concertzaal. Een evenement waar ik als filmmuziekliefhebber opnieuw naar uitkijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s