lokaal sociaal beleid online

(naar de Gentenaar)

Het OCMW, de stad en de ongeveer 450 Gentse sociale organisaties hebben zich geëngageerd om nauwer samen te werken om de toegang tot de sociale grondrechten te verhogen.

Die sociale grondrechten liggen wettelijk vast en bevatten onder meer het recht op arbeid, het recht op onderwijs en het recht op sociale zekerheid. Een decreet uit maart 2004 bepaalt dat alle steden en gemeenten een lokaal, sociaal beleidsplan moeten creëren voor de periode 2008-2013. Het decreet Lokaal Sociaal Beleid moet iedereen het recht op een menswaardig leven garanderen en dus de toegang tot de sociale grondrechten verhogen.

Gent wou de particuliere sociale organisaties en de inwoners actief betrekken bij dat plan. De stad deelde hen op in elf thematische overlegfora. Daarin zitten vertegenwoordigers van zowel de particuliere sociale organisaties, als van de OCMW- en stadsdiensten.
Om de communicatie te stroomlijnen ontwikkelde de cel Lokaal Sociaal Beleid ook een website Daarop kan elke Gentenaar interactief meedenken via een onlineforum. (bron: De Gentenaar – KOG)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s