Alleenstaande ouders krijgen 20 EUR meer kinderbijslag

De Federale Regering kwam afgelopen weekend samen in Leuven. Daar heeft men verschillende nieuwe maatregelen genomen. Er zijn een aantal nieuwe heffingen en subsidies in het leven geroepen. Ja, er zullen extra inkomsten komen, maar er zijn ook mooie steunmaatregelen. Naast de inspanningen voor het milieu is er ook een heel pakket sociale maatregelen voorgesteld. Onze sp.a-bewindslieden hebben op het pakket hun stempel kunnen drukken:

1) Alleenstaande ouders ontvangen vanaf juni bij hun kinderbijslag 20 EUR meer per kind. Dit zou een verzoek van de PS zijn; zo zie je maar dat deze partij ook eens positief in de Vlaamse media kan komen. Een beslissing die zeker ook veel mensen in Gent blij maakt. Het aantal alleenstaande ouders blijft stijgen; dit is ook een probleem op de huurmarkt.

2) Het moederschapsverlof voor zelfstandige vrouwen wordt van 6 tot 8 weken opgetrokken.

3) Het sociaal energietarief voor arme gezinnen zal voortaan automatisch worden toegekend en het is voortaan gelijk aan het goedkoopste tarief van de goedkoopste aanbieder in de goedkoopste zone.

4) Oud-strijders en oorlogsslachtoffers krijgen voortaan gratis gezondheidszorg. Zijn dat er nog veel?

5) Aan chronische patiënten mogen in ziekenhuizen geen supplementen meer aangerekend worden in tweepersoonskamers. Heel goed.

6) De uitkering die zelfstandigen kunnen krijgen bij een faillissement wordt opgetrokken tot het minimumpensioen (1.000 euro per maand voor een gezin) en wordt verlengd van 6 naar 12 maanden.

bron: De Gentenaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s