Op 20 maart opent het Marriott Ghent

Als collega in de  toeristische sector ben ik heel benieuwd om het nieuwe Gentse 4-sterren hotel Marriott te zien. Wij zijn natuurlijk geen concurrenten, want onze B&B heeft niet de luxe van de Marriott. De gastvrijheid daarentegen… Neen, ik ben daarnet eens in het hotel binnengelopen en ik ben heel vriendelijk onthaald. Wauw, zo’n lobby! Knap met die grote glazen wand.

De opening van het prestigieuze hotel aan de Korenlei liep niet van een leien dakje. In december 2002 begonnen de bouwwerken, maar een aannemer brak beschermde vloeren, plafonds en balken uit en de werf werd in april 2003 door stedenbouw stilgelegd. Marriott verloor een jaar met de afwikkeling van die zaak en de herstellingswerken. De bouwheer kreeg een flinke boete.

Gentenaar Paul Suy is aangesteld als algemeen directeur. Hij heeft een loopbaan achter de rug in binnen- en buitenlandse hotels. In Gent werkte hij in Holiday Inn en Novotel. Hij is al enkele maanden aan de slag.
Het hotel telt vier sterren. Het heeft 148 kamers en twaalf suites. De echte ingang ligt op de hoek van de Drabstraat en de Gruuthuusestraat, waar ook de toegang naar de ondergrondse parkeergarage is. Aan de kant van de Korenlei zijn er vijftien kamers en suites met uitzicht op het historische Gent. Het hotel biedt de klok rond roomservice aan. In het hele hotel is breedband internetverbinding beschikbaar. In alle kamers zijn er flatscreens en het modernste comfort.
Het hotel biedt op zijn website al “escape-pakketten” aan voor 159 euro per kamer voor twee nachten of 199 euro voor een nacht: ontbijt voor twee, een biertje met tapas, een kanaaltocht, twee shoppingvouchers en twee kaartjes voor het Designmuseum inbegrepen.
Voor de gevels van de huizen De Swaene en De Fortune komt er een terras, als het weer het toelaat. Dat sluit aan op het restaurant binnenin. Dat restaurant krijgt de naam “Het Korenhuis” en zal de moderne Vlaamse keuken laten proeven in de sfeer van een 16de-eeuws Gents koopmanshuis. Een 300 jaar oude kelder is ingericht als een retro-lounge en krijgt als naam Brixx. De lobby-lounge moet als Poppi door het leven. Er zijn ook diverse zalen voor vergaderingen, feesten en bijeenkomsten allerhande. 

Binnen in het hotel valt vooral het grote atrium op. Daar reikt een glazen wand vijf verdiepingen hoog en vertoef je in een zee van licht. De hoop van de Marriottleiding is dat het binnenplein niet alleen een ontmoetingsplek wordt voor de hotelgasten, maar ook voor Gentenaars die daar kunnen afspreken om iets te komen drinken of een hapje te eten.

Op 20 maart heeft een persconferentie plaats. Later in mei, als de Marriott-top naar Gent afzakt, volgt een meer luisterrijke opening. Marriott International heeft 2.800 hotels met 512.832 kamers en draait een omzet van 9,4 miljard euro. Dat is opmerkelijk meer dan onze B&B 🙂 

Dit is de website van het nieuwe Gentse 4-sterren hotel.

bron: Gentenaar.be – vkgroup.be – marriott.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s