Het heraangelegde Koning Albertpark is geopend

Onder vrij veel politieke, publieks- en persbelangstelling heropende schepen Tom Balthazar (milieu en sociale zaken) vandaag het Koning Albertpark aan het Zuid. Ooit noemde burgemeester Termont dit stukje groen het “Central Park” van Gent; en dat is het ook een heel klein beetje. Het is een mooie entree voor onze stad en een prettig rustoord voor bewoners en studenten die er bij zonnig weer komen studeren of …

   

Nadat het park werd ingewandeld door de bewoners en enkele schepenen, OCMW- en gemeenteraadsleden, trakteerde de stad op een glas. Er was ook een schminkstand voor kinderen, een demonstratie van de oosterse bewegingsleer tai chi (door senioren van een OCMW-dienstencentrum) en een voetbalwedstrijd. Een leuke mini-fanfare zorgde voor het nodige amusement.

 

Het park heeft een grote transformatie ondergaan. Er is een volledig nieuw drainagesysteem. Vroeger was het park wel eens drassig; maar dat zal nu niet meer het geval zijn. De Groendienst leverde mooi werk door oude bomen te  vellen en nieuwe hoogstambomen aan te planten; alsook heel wat bloembollen. Opvallend nieuw is de kleuterspeeltuin, de skatepiste, de petanquebaan en zijn de lange banken, de brede wandelpaden, … Er zijn ook twee hondentoiletten. De schepen riep de bezitters van de vierpoters op om hun hond daar hun behoefte te laten doen; nergens anders in het park is dat aangenaam.

   

Er zijn in het Albertpark nog wat overblijfselen van vroeger. Zo is de colonnade nog een restant van het vroegere Zuidstation. Door de wereldtentoonstelling van 1913 verhuisde het Gentse station en ontstond het Sint-Pietersstation. Er staan ook nog art deco-lampen in het park; die zouden aan het oude postkantoor gestaan hebben.

Advertenties

4 Reacties op “Het heraangelegde Koning Albertpark is geopend

  1. mooi park! allen daarheen 🙂

  2. SouthPark? Ah neen, dat is op televisie!

  3. Echt de moeite, leuk park, zit daar echt op mijn gemak.

  4. Heel erg aangenaam park en vooral leuk om daar ’s middag een broodje te gaan oppeuzelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s