wandeling door het toekomstige Malmarpark

Vanmorgen konden de buurtbewoners van rond de Nijverheidsstraat (o.a. Forelstraat, Wolterslaan, Kunstenaarstraat, Aannemersstraat, Toekomststraat, Scheldeoord, …) kennis maken hun toekomstig Malmarpark. Zowel de ontwerpers, als buurtwerkers waren bijzonder tevreden met de grote opkomst. Buurtbewoners hebben voor deze ontdekkingswandeling een uitnodiging in hun bus gekregen. Inschrijven konden ze via Gentinfo (09 210 10 10). Er waren meer dan 150 inschrijvingen, waardoor er een reservelijst werd aangelegd. Ikzelf stond op de reservelijst, maar kon gelukkig toch nog aansluiten bij de laatste groep voor de rondleiding.

De rondleidingen werden verzorgd door een ingenieur, ontwerper en architect van de Groendienst en Stedenbouw. De organisatie was o.a. in handen van de Gebiedsgerichte Werking. Het schepencollege werd vertegenwoordigd door Tom Balthazar. De 3 raadsleden uit de buurt waren er ook: Elke, Annelies en ikzelf.

enkele sfeerbeelden:

   

   

Op deze twee niveaus is het gras al gezaaid. Links komen er picknickbanken en een barbecue.

 

Op deze groene heuvel zal een bankje komen met zicht op het park en over de buurt.

     

Men begint binnenkort aan de plaatsing van het publiek sanitair. De grond is gesaneerd. Kinderen uit de buurt ravotten er al. Buurtinitiatieven kunnen er al plaats vinden. Over dit laatste heel binnenkort meer hierover …

Na de rondleiding bood het Buurtwerk Sint-Amandsberg nog een drankje aan. Het ideale moment om de eerste indrukken uit te wisselen. Het schepencollege heeft heel recent de definitieve ontwerpen van het park goedgekeurd. Na onze wandeling van deze morgen, waren de aanwezige buurtbewoners overtuigd dat dit een schitterend park wordt. Wanneer het klaar is en opent, is nog onduidelijk.

Advertenties

2 Reacties op “wandeling door het toekomstige Malmarpark

  1. Ik ben benieuwd naar het afgewerkte product.

  2. Ik hoop dat de zitbankjes er vlug komen want een boek lezen in de natuur en dicht bij huis is een must voor velen. Nu zit ik regelmatig aan Portus Ganda of in het Zuidpark. Ook in ” De Prettige Wildernis ” ( Rozenbroeken) is het aangenaam vertoeven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s