Onderbergen 86 is de hoofdzetel van het OCMW Gent

In onderstaande gebouwen gebeuren alle politieke beslissingen van het Gentse OCMW. Onderbergen 86 is naast het stadhuis en het provinciehuis een ander belangrijk Gents politiek gebouw. De grote herenhuizen liggen wat verscholen in Onderbergen (als je van het gerechtsgebouw komt naar links). Veel Gentenaars weten deze gebouwen niet staan; het ligt dan ook niet in het meest bewandelde stuk van Onderbergen. Dit stukje straat ligt er door de kasseien heel slecht bij en zal dan ook heraangelegd worden. In Onderbergen 86 vind je o.a. het bureau en het kabinet van de voorzitter en de secretaris. De voorzitter is een politiek mandataris en de secretaris is benoemd. De huidige secretaris is Eric Wauters en hij is de hoogste ambtenaar van het OCMW; vergelijkbaar met de stadsecretaris bij de stad en de griffier bij de provincie. Sinds begin januari 2007 is het de zesde bestuursploeg waarmee de secretaris moet werken.

   

In Onderbergen 80 zijn de politieke fractiesecretariaten gehuisvest; voor de gemeenteraad is dat in de Sint-Niklaasstraat.

   

De raad is openbaar en komt elke tweede dinsdag van de maand samen. Door het openbare karakter kan iedereen naar de raad komen kijken en luisteren. De volgende raad is op dinsdag 8 mei. De oude raadzaal wordt nog voor meer vergaderingen gebruikt, want de raadsleden hebben uiteraard meer bijeenkomsten dan 1 keer per maand raad. Later meer hierover; zie alvast mijn agenda. En als er een oude raadzaal is, is er inderdaad ook een nieuw raadzaal. Die ligt meer aan de kant van de Sint-Martensstraat.

 

De hoofdadministratie van het OCMW Gent bevindt zich in de Campus Prins Filip in de Jubileumlaan. Verder heb je nog veel diensten verspreid over het Gentse grondgebied; zoals bv. de welzijnsbureaus, de lokale dienstencentra, de seniorentehuizen, de serviceflats, het OTC, de technische dienst, het archief, etc.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s