Gent als gaststad voor de dag van het park

   

Vorige week zondag was Gent de gaststad voor de dag van het park. Die dag was de gelegenheid voor het stadsbestuur om het vernieuwde Groenevalleipark te openen. Opvallende accenten in het park zijn: het grote hondentoilet in de vorm van een houten mand, gemaakt door buurtbewoners die uren hout (afval van het park) hebben zitten vlechten; een speeltuin; het behoud van het natuurlijk gegroeide park/bos; de recuperatie van boordstenen uit een straat bij de aanleg van bv. plateaus; de mooie houten brug met geïntegreerde tafels en banken die de Brugse Poort met het park verbindt, … 

Ongeloofelijk dat hier in de jaren ’60 nog een overblijfsel stond van één van de grote Gentse textielfabrieken. In de jaren ’70 kwamen de appartementen er. Op de grond die lag te wachten voor de bouw van andere appartementsblokken begon het groen er spontaan te groeien. Gelukkig kocht het stadsbestuur de grond tijdens de vorige legislatuur en begon de groendienst aan de vormgeving van het stadspark. Vandaag waan je je op verschillende plekken net in een bos. Amper vijftig meter verder staan de auto’s aan te schuiven in de files van de Nieuwe Wandeling en de stadsring.

   

Arnaud De Coen (Groendienst) gaf ons samen met Vera (Natuurpunt) een rondleiding van een uur door het park. Arnaud sprak over de aanpak van het park en Vera gaf uitleg over het aanwezige groen. Interessant.

   

Op de laatste foto zie je één van de toegangen tot de grote hondenmand; een heel tof idee.

   

Iedere bezoeker kreeg een tomatenplantje. Nu is het wachten tot de eerste kerstomaatjes verschijnen.

De betonnen wandelpaden zijn zeer comfortabel voor wandelaars, mensen met een kinderwagen, rolstoelgebruikers, … Loop zeker eens door het park, ’t is een bezoekje waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s