sp.a staat in de hoek. Maar waarom?

Gisteren heeft onze partij/ons kartel zware klappen gekregen tijdens de federale verkiezingen. We wisten dat het moeilijk zou zijn om stand te houden, maar zo’n groot verlies hadden we niet verwacht. Daar waren we niet op voorbereid.

In Gent was de verslagenheid uiteraard ook groot. Dat voelde en zag je in De Cirk, waar de kandidaten, leden en sympathisanten samenkwamen. Applaus was er toen Freya aankwam en moedig de media toespraak. Ook zij heeft een groot verlies te verwerken; maar ze bleef waardig en sterk. En ze bleef vooral heel de avond bij ons.

Ik had net het gevoel of ik door de leraar in de hoek was gezet, en ik wist niet waarom. Zoals Pascal Smet goed zei, er was een kortsluiting tussen de sp.a en de kiezers. In de politiek kan het niet altijd meegaan, en in Gent valt de situatie goed mee, maar een dag later vind ik nog steeds dat we te zwaar zijn gestraft. Er zal wel weer een tijd komen waarbij het beter zal gaan met ons, maar nu moeten we deze slechtsmakende pil slikken.

Ik blijf in ieder geval verder mijn best doen!

Voor alle verkiezingsuitslagen en vooral voor de voorkeurstemmen kan je o.a. kijken op vrtnieuws.net en verkiezingen Cevi.

De Gentse sp.a-spirit-kandidaten:

Freya Van de Bossche: 58.987

Annelies Storms: 7.527

Fatma Pehlivan: 12.677

Cathy Plasman: 4.495

Annelies Storms: 3.669

Aline Maes: 2.750

Cemal Cavdarli: 21.829

Sara De Potter: 16.741

Anne Van Lancker: 20.274

Alleen Freya zal ons in het parlement vertegenwoordigen; al de andere kandidaten zijn niet verkozen.

Toch wil ik alle kandidaten, partijleden en vrijwilligers danken voor hun inzet tijdens de voorbije campagne. Ze hebben hun uiterste best gedaan.

En uiteraard BEDANKT KIEZERS!

Advertenties

2 Reacties op “sp.a staat in de hoek. Maar waarom?

  1. Bijzonder jammer wat het kartel sp.a – spirit gisteren is overkomen. Ik ben daar – zeker na de terechte euforie na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 – ook niet goed van.
    Wat er allemaal fout is gelopen is in de komende dagen en weken uiteraard voer voor specialisten en partij-ideologen. Toch ben ik er van overtuigd dat het kartel sp.a – spirit, hetzij vanuit de meerderheid, hetzij vanuit de oppositie, vlug de potentiële kiezers van links terug zal winnen zodat binnen afzienbare tijd de nederlaag van 10 juni 2007 nog slechts als een accident de parcours moet worden beschouwd.
    Aan alle verkozenen, niet-verkozenen, militanten en sympathisanten van sp.a en spirit een dikke proficiat met de ongelofelijke inzet tijdens de zenuwslopende verkiezingscampagne en het onvoorwaardelijk blijven verdedigen van het sociaal-progressief gedachtengoed als enige echte basis voor een succesvolle multi-culturele samenleving nu en in de toekomst.

  2. Jürgen, alle foto’s van Pieter zijn creative commons, dus mits vermelding van Pieter mag je de foto van Johan Vande Lanotte dus zeker gebruiken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s