Tweebenige Japanner in het Citadelpark

Op dinsdag 7 augustus 2007 start de Stad Gent met de plaatsing van een originele tweebenige Kotojilantaarn in het Citadelpark. Gent kreeg deze lantaarn vorig jaar van haar Japanse zusterstad Kanazawa, naar aanleiding van de 35 jaar jumelage. De werken zullen drie dagen duren. Op 10 augustus wordt de lantaarnpaal plechtig ingehuldigd.

Vorig jaar vierden Gent en Kanazawa (Japan) het 35-jarig jubileum van hun jumelageakkoord (een verband tussen partnersteden). In die 35 jaar is de relatie tussen de twee steden intenser geworden en vandaag is er sprake van een hartelijke band. Naar aanleiding van het jubileum overhandigde Gent een bas-reliëf van de Maagd Van Gent aan Kanazawa. Kanazawa beantwoordde dat gebaar met de schenking van een originele tweebenige Kotojilantaarn.

 

Deze ceremoniële lantaarnpaal wordt geplaatst in het Citadelpark, aan ‘Het Moorken’, tussen de Scribedreef en de Charles de Kerchovelaan. Gespecialiseerde technici uit Kanazawa reizen daarvoor speciaal naar Gent. Ze zullen worden bijgestaan door hun collega’s van de Gentse Groendienst. De werken nemen drie dagen in beslag. Op vrijdag 10 augustus 2007 om 17.30 uur wordt de lantaarnpaal ingehuldigd door Rita Uyttendaele, schepen van Bevolking en Protocol. Er zal een korte ceremonie plaatsvinden.

De zes andere zustersteden van Gent zijn:

Saint-Raphaël (Frankrijk, sinds 1958)
Wiesbaden (Duitsland, sinds 1969)
Kanazawa (Japan, sinds 1971)
Melle (Duitsland, sinds 1977)
Tallinn (Estland, sinds 1982)
Mohammedia (Marokko, sinds 1982)
Nottingham (Groot-Brittannië, sinds 1985)

bron: Gent.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s