Concertzaal De Bijloke heet voortaan Muziekcentrum De Bijloke Gent

Na jaren van renoveren en verbouwen is het Gentse muziekcomplex klaar. Het muziekcentrum beschikt voortaan naast de bestaande grote concertzaal (de vroegere ziekenzaal van het Bijloke ziekenhuis) over meerdere presentatieplekken waaronder het auditorium en de bibliotheek, diverse foyers voor publiek en artiesten, moderne artiestenloges en kantoren voor administratie en ticketverkoop.

De omschrijving ‘concertzaal’ dekt niet langer de volledige lading. De term muziekcentrum –waarin muziek letterlijk centraal staat– is een meer correcte omschrijving. Vandaar de naamsverandering van vzw Stedelijke Concertzaal De Bijloke naar vzw Muziekcentrum De Bijloke Gent.

Op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag  8 september 2007 gooit het Muziekcentrum De Bijloke Gent zijn deuren wijd en gratis open ter gelegenheid van de feestelijke ingebruikname van deze nieuwe gebouwen voor publiek, artiesten en administratie.  Feesten doet men op een manier zoals het een muziekcentrum past: met veel muziek, stuk voor stuk uitgevoerd door topartiesten die een nauwe band met het huis hebben. Er is muziek uit de renaissance, barok, romantiek en twintigste eeuw. Maar er is ook barokopera,  de geboorte van een nieuw internationaal strijkkwartet, muziektheater voor kinderen, verrassende nieuwe muziek, jazz, pop en tal van boeiende artistieke kruisbestuivingen.

   

Op het programma staan o.m. Sioen, B’Rock, il Fondamento, Tineke Postma, Rye Jehu, Jerboa, deFilharmonie, Ronald Brautigam, John Cage en vele andere.
Het hele festival is gratis, maar om zeker te zijn van een plaats wordt er best gereserveerd. Dit kan via het bespreekbureau van Muziekcentrum De Bijloke Gent, tel. 09 269 92 92, e-mail tickets@debijloke.be

gerelateerd: In 1228 ontstond De Bijloke. Het Bijlokeziekenhuis verhuise in 1982 naar de site Henri Dunantlaan. Door de fusie met het Institut Moderne kreeg het Gentse openbare ziekenhuis in 1998 de naam Jan Palfijn.

bron: Gent.be & janpalfijn.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s