Gent meer en meer onder het onkruid

Je kan er niet meer naast kijken, de Gentse trottoirs krijgen meer en meer een vervelende begroeiing. Onkruid. Sommige plots opduikende plantjes geven bloemetjes die het straataanzicht wat opfleuren. Een beetje groen kan ook mooi zijn; maar grote stroken zien er niet verzorgd uit. Sommige plekjes worden zelfs struikjes.

Vroeger bespoot men de trottoirs en werd het onkruid vernietigd. Dat mag nu terecht niet meer omwille van milieubesparende maatregelen. Vroeger deed iedereen het onkruid weg voor zijn eigen deur. Dat gebeurt nu ook veel minder. Aan openbare gebouwen of bij stukken waar niemand woont of waar net veel mensen wonen, zoals appartementen, blijven er onverzorgd bijliggen. Bij het beheer van de sociale woningen wordt gezegd dat de bewoners die taak op zich moeten nemen, maar er zijn bijzonder weinig mensen die deze saaie opdracht uitvoeren. Wie moet dan de verantwoordelijkheid nemen? Ivago? Mensen met een werkstraf? Ligt de gemiddelde Gentenaar er dan minder wakker van? Ben ik de enige die het onkruid slordig vindt? Het is net alsfo je dat in andere binnen- en buitenlandse steden minder ziet. Dus dat moet hier toch ook kunnen.

Er moet toch een manier of een verdelger bestaan die wel milieuvriendelijk en efficiënt is bij het verwijderen van dit vervelend groen dat zich snel verder zet. Ik ga dat eens vragen aan schepen Balthazar, bevoegd voor o.a. milieu. Ook aan zijn collega schepen De Regge, bevoegd voor o.a. openbare werken. Want het valt op dat de nieuw aangelegde trottoirs nog meer aangetast zijn. Ik heb mij laten vertellen dat men bij de aanleg van nieuwe trottoirs tegenwoordig te weinig zand gebruikt om de voegen op te vullen zodat het onkruid makkelijker kan opduiken. Kan daar bij de aanleg in de toekomst op gelet worden?

Heeft iemand een suggestie of een oplossing om op dat vlak onze stadsuitraling te verfraaien?

wordt vervolgd… 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s