De Gentse sp.a leden geven geen rood licht aan Caroline & Dirk

Vanmorgen kwam de Gentse sp.a partijrraad (= de geregistreerde sp.a-leden) bijeen om een nieuw voorzittersduo naar voor te schuiven naar aanleiding van het ontslag van Vande Lanotte. Het Gentse partijbestuur (= verkozen sp.a-leden, waar ik deel van uitmaak) wilde dit niet doen; zij wilden eerst een debat met de kandidaten en dan de partijraad laten kiezen. De drie kandidaten konden zich deze morgen voorstellen. Nadien mochten de leden van de partijraad hen vragen stellen. 

Caroline Gennez, 32 jaar en de huidige ondervoorzitster van sp.a, haalde 113 van de 156 stemmen of 75%. Tegenkandidaat Erik De Bruyn, die opvallend won in Antwerpen en Brugge, moest het in Gent stellen met 34 stemmen. De Limburgse kandidaat, Yves Grouwels, haalde 7 stemmen.

  

De pers was massaal aanwezig in de Cirk in Gent. Mocht Gent met zijn ruim 3.000 leden “neen” gezegd hebben, zou dit na het njet van Antwerpen en Brugge een fatale nederlaag geweest zijn. Maar gelukkig kozen de meeste aanwezigen voor het voorzittersduo Gennez-Vandermaelen; trouwens de keuze van de partijtop en vooraanstaande Gentse mandatarissen. Bij de bekendmaking toonden Freya (die nog een pleidooi hield om de partijrangen te sluiten), Daniël, schepenen en heel wat anderen zich opgelucht.

Caroline Gennez is nog niet zeker van haar overwinning want de leden moeten nog allemaal stemmen. Volgende maand wordt onze nieuwe sp.a-voorzitter verkozen op een speciaal congres. Maar in ieder geval kan Caroline gerust zijn over de keuze van de Gentenaars.

Advertenties

Een Reactie op “De Gentse sp.a leden geven geen rood licht aan Caroline & Dirk

  1. En toch hoop ik dat het binnenkort wat meer over inhoud dan over postjes zal gaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s