het OCMW rust- en verzorgingscentrum De Liberteyt geopend

Op 23 november opende minister Keulen en OCMW-voorzitter Versnick het nieuwe en 4de rust- en verzorgingscentrum De Liberteyt te Wondelgem. Uiteraard was ik als één van de 15 raadsleden er ook bij, net zoals de meeste van mijn collega’s uit de OCMW- en de gemeenteraad. Tal van andere Gentse prominenten kwamen naar de openingsreceptie; sommigen van hen zullen hier ooit nog komen wonen. Maar op de eerste rij zaten -terecht- de bewoners die daar zin in hadden.

 

 

De Liberteyt is er gekomen ter vervanging van het verouderde (en ondertussen afgebroken) rusthuis Sint-Jozef. Waar vroeger het Wondelgemse Sint-Jozef stond, ligt nu de tuin van De Liberteyt. Vooraan -aan de straatkant- staan de mooie beelden van kunstenares en auteur Geertrui Daem. De schitterende beelden -die helaas al het slachtoffer zijn geweest van vandalisme- verwelkomen de voorbijganger en de bezoeker van het OCMW-zorgcentrum. Een moeder vertelde aan Geertrui Daem dat ze er elke dag met haar kindje passeert en hij elke dag het hondje uit de beeldengroep wil aaien. In het rust- en verzorgingscentrum loopt IceTea rond; de echte hond van de Liberteyt bewoners.

 

De Liberteyt is op zaterdag 24 november open voor alle Gentenaars die een kijkje willen komen nemen. Je zal versteld staan hoe mooi en groot de kamers zijn; op dit moment zijn het de grootste kamers van alle Vlaamse rusthuizen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s