de verjaardag van Florence Nightingale wordt ook in het AZ Jan Palfijn gevierd

12 mei 1820 is de geboortedag van de bekendste verpleegster ooit, Florence Nightingale. Deze datum werd uitgeroepen tot internationale Dag van de Verpleegkunde. Op deze dag toont men op een symbolische wijze waardering voor de zware job van verpleegkundigen. Ook in het Jan Palfijnziekenhuis krijgen de verpleegkundigen dan door het bestuur terecht extra aandacht naar aanleiding van de Dag van de Verpleegkunde. Aangezien 12 mei dit jaar op een feestdag valt, plant het bestuur en de directie van het ziekenhuis al op 9 mei 2008 een dankactie.

Dit jaar worden de verpleegkundigen door bestuur en directie letterlijk in de bloemetjes gezet. Elke afdeling wordt voor deze gelegenheid opgefleurd met een bloemstuk. Daarnaast krijgen de zeshonderd verpleegkundigen en verzorgenden die in het ziekenhuis werkzaam zijn -naar goeie gewoonte- persoonlijk een kleine attentie. Deze keer geeft het ziekenhuis elke verpleegkundige een balpen met lichtje. Het idee werd geopperd door het verpleegkundig departement en zal in de praktijk gebruikt worden om pupilreflexen bij patiënten te testen en om tijdens de nachtrondes te kunnen bijlichten in de kamers zonder alle patiënten te wekken.

Als blijk van waardering voor de bijdrage van de verpleegkundigen in het brengen van ‘zorg op mensenmaat’ (de slogan van het ziekenhuis) zal de voorzitter van het AZ Jan Palfijn Gent en enkele bestuursleden -waaronder ikzelf- op 9 mei om 13.30 uur bloemen brengen op de verpleegposten van het ziekenhuis. Ook de eerste balpen wordt dan door Geert Versnick aan een hoofdverpleegkundige overhandigd. 

Staan de verpleegkundigen van het OCMW in de kou? Uiteraard niet! In oktober van dit jaar voorziet het OCMW Gent voor de 2de keer een feest voor de verzorgenden waarop o.a. de verpleegkundigen van de OCMW rust- en verzorgingstehuizen zijn op uitgenodigd. Het wordt weer een gratis feest met lekkers en veel dansplezier.

Bedankt verpleegkundigen (uit heel Gent) voor jullie dagelijkse zorgen!

bron: dienst communciatie AZ Jan Palfijn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s