de regenboogvlag wappert aan het Gentse stadhuis en het Gravensteen

Naar aanleiding van de ‘Belgian Lesbian and Gay Pride’ hangt vandaag (17 mei 2008) een regenboogvlag aan het Gentse Stadhuis en het Gravensteen.

Symboliek van de regenboog

De ‘Belgian Lesbian and Gay Pride’ (verder BLGP) is het coming-out evenement voor vele duizenden holebi’s en hetero’s. Het heeft tegelijkertijd een feestelijk, politiek en cultureel karakter. Voor holebi’s is de regenboog het symbool van hun zelfbewustzijn, fierheid en diversiteit. De zeskleurige vlag is eveneens een internationaal erkend symbool. 

Gent bekent kleur

Het is één van de grote doelstellingen binnen het Gentse diversiteitsbeleid om de diversiteit in onze samenleving op een positieve manier zichtbaar te maken; een regenboogvlag aan je stadhuis hangen kan dus tellen. Specifieke aandacht voor holebi’s is één van de acties die aan die doelstelling wil bijdragen. Niettegenstaande er op korte tijd juridische verwezenlijkingen zijn (de openstelling van het huwelijk voor holebikoppels, de adoptie door holebikoppels en de antidiscriminatiewet) en de tolerantie toeneemt ten opzichte van holebi’s, blijven directe en indirecte vormen van discriminatie bestaan. De Stad Gent zet daarom nog een stap verder en streeft naar een volwaardige acceptatie van holebi’s binnen een open, solidaire en duurzame samenleving. Ook het OCMW en het AZ Jan Palfijn voeren een open aanwerving, waarbij holebi’s welkom zijn op de werkvloer.

Internationale dag tegen Homofobie

Speciaal is dat dit jaar de BLGP samenvalt met de Internationale Dag tegen Homofobie. In België is deze dag erkend door het federale en Vlaamse parlement. De Internationale Dag tegen Homofobie werd in het leven geroepen omdat op 17 mei 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit schrapte op de lijst van mentale stoornissen (stel je voor).

bron: naar gent.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s