Wie is Jurgen?

jurgen-bockstaele.jpg Ik ben Jurgen Bockstaele, geboren en getogen in Sint-Amandsberg op 1 november 1975. (voor zij die meer details willen: groene ogen, 1 m 75 en 77 kg). In het hoger onderwijs volgde ik een lerarenopleiding met als keuzevakken: Nederlands, geschiedenis en Duits. Aansluitend aan de studie in de Hogeschool Gent werkte ik twee jaar als steward bij DAT, het huidige Brussels Airlines. Ik spreek graag vreemde talen en ik reis met veel plezier; daardoor leek het me de ideale job om voor enkele jaren steward te zijn. Toen ik niet op de langeafstandsvluchten kon werken, keerde ik vervroegd terug naar mijn eerste keuze: leraar worden. Op 31 augustus vloog ik mijn laatste vlucht en op 1 september ging ik met de boekentas naar school. Nu werk ik als leraar algemene vakken in het bso en tso. Niet omwille van de vele vakantieperiodes -want dat wordt leraren soms verweten-, maar wel omdat ik graag iets uitleg en met jongeren werk. Daarnaast run ik ook een Gentse bed and breakfast. Dat is bijzonder leuk; hierdoor heb ik gelukkig nog steeds contact met toeristen. Er komen verschillende nationaliteiten over de vloer, met allemaal verschillende smaken, stijlen en verhalen. Ik ben eveneens actief in de vakbond ACOD, sector onderwijs.

Al vier jaar zet ik mij actief in bij de Gentse sp.a. en sinds 2005 ben ik voorzitter van de wijkafdeling Muide/Meulestede. Daarnaast ben ik ook lid van het Gentse partijbestuur van sp.a en van animo, de jong socialisten.

Sinds 5 januari 2007 vervul ik mijn eerste politiek mandaat. Ik ben raadslid in het Gentse OCMW. Het derde grootste van het land en de werkgever van 2.400 mensen. Ik hou er mij vooral bezig met de vier rusthuizen, de serviceflats, de dienstencentra, het woonbeleid en het Jan Palfijn Ziekenhuis.  

martine-danny.jpg (foto: mijn ouders, Danny & Martine). Mijn familie? Ja, dat zijn allemaal Gentenaars en bovendien werkt een aantal van hen voor de Stad Gent en het OCMW. Het kan best zijn, dat je iemand van hen kent. Zij (samen met mijn vrienden en collega’s) zijn mijn beste voelsprieten in de stad.

Meer info vind je op www.jurgenbockstaele.be 

Advertenties

7 Reacties op “Wie is Jurgen?

 1. Hallookes !!
  Leuke blog heb je hier !!
  Bedankt om es een berichtje in het gastenboek van mijn zoontje te plaatsen hee !!
  Veel succes op 8 oktober !!

 2. Ben je soms familie die in de lembergsestw wonen te Merelbeke?

  deze website kreeg ik van ’n chatter van QT

 3. ingeborg en marcel

  hebben uw blog ontdekt, proficiat ermee!
  alle nodige steun mag je van ons verwachten
  groetjes

 4. Dag Jurgen
  Dat is een mooie foto in het stadsmagazine van Gent met alle OCMW raadsleden!
  Mooie website!
  Groeten
  Blommeke

 5. Hey Jurgen,
  Ik ben een collega van je papa…

  Heb net via een andere weblog ontdekt dat je ook een actieve weblogger bent … De virtuele wereld is toch klein !

  Groetjes

 6. Dag Jurgen,

  Wij hebben nogmaals van jou weblog genoten. Eens te meer dat wij onlangs als niet Gentenaren rondgeleidt zijn in het park met de hondenmand. Prachtig, groetjes

 7. Dag Jurgen,

  Schitterende weblog, en mooie foto’s van carnaval Ledeberg

  groetjes,
  William

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s